2015. június 27., szombat

ÚJRA ITT :)Szervusztok, drágáim!

El sem hiszem, hogy annyi idő után most újra itt vagyok. Őszintén szólva, eléggé hiányzott már a blogolás, és úgy döntöttem, tenni kéne valamit ez ügyben. Hát, akkor kezdjünk is neki.

Először is nagyon röviden egy kis helyzetjelentés, hogy mi történt velem az elmúlt másfél évben: sikeresen leérettségiztem mindenből ötösre, és készülök az egyetemre. A Tokio Hotelért még mindig odáig vagyok meg vissza, bár szeptemberben volt egy kis hullámvölgy az új album miatt. De azóta jól megvagyok a KOS-sal is, csak nekem kissé erős volt ez az elég nagy stílusváltás. Mi tagadás, nem egy Humanoid, vagy egy Zimmer… Ettől függetlenül több számot is rendszeresen meghallgatok belőle, a régieket meg még rendszeresebben. :D

A Facebookon a TWCH aktivitása szintén ingadozó szerintem, de elvileg ezen a nyáron újfent aktívak leszünk, és egy projektbe is bele fogunk vágni. (Természetesen még midig él, hogy ha valaki szeretne csatlakozni a csoporthoz, szóljon, és rögtön bevesszük! Még mindig rejtettek vagyunk.) Én ez idő alatt lézengtem néha a THF-en, de azért nem túl gyakran, de remélem, most így nyárra lesz időm többet olvasni, és ha van lemaradásom pár bloggertársamnál, akkor azt be tudom hozni. :D

Szóval. Az a helyzet, hogy szeretnék az igen közeli jövőben új sztorikkal előállni, de egyelőre szükségem lenne egy kis visszajelzésre. Jelenleg három opció van, amiknek a prioritása még nem tiszta előttem:

1. Hozom a Jégbe Zárva következő részeit, és 1-2 fejezeten belül kiderül, hogy mégis mi miért történt eddig. Egy kis ismétlés: Első részben kiderült, hogy Billnek gyógyíthatatlan betegsége van, így egy kutatóintézetben hibernálják, hogy a már fejlettebb jövőben olvasszák ki. A második részben Bill magához tér Tom nélkül, nem is emlékszik rá, de rejtélyes módon szép lassan visszatérnek az emlékei és bizarr körülmények között találkoznak. A harmadik részben (itt tartunk most) egy sivatagban ébrednek fel a kabinokban, találnak egy várost, két alak rájuk lő tévedésből, egy fogadóban kezelik Bill lábát. A város kihalt; félnek, mert valami emberfeletti mászkál az utcán, ezért lehetetlennek tűnik, hogy igazi kötszerért, orvosságért és gyógyszerért eljussanak a dokihoz. Tom persze elindul. És itt maradt félben a dolog. Én mindenképpen szeretném befejezni.

2. Fordítok, mégpedig a Kaputt című történetet. Erről a sztoriról azt kell tudni, hogy az elején teljesen átlagosan indul. Mint sok más TWC-s sztori. Igazából ez a része szerintem nem is túl meggyőző, de szerencsére továbbolvastam. Már a történet elején kiderül a kapcsolatuk; itt már kezd alakulni a dolog. A későbbiekben olyan borzalmak történnek meg, hogy míg az elején a bandán belül a fő konfliktus az ikrek kapcsolata volt, a végén már senki nem foglalkozik ezzel. A főszereplő Bill, és az ő leépülése. A végén persze happy end, de durva egy sztori. 

3.
Szintén; fordítok, de most egy egészen más kaliberű sztorira gondolok. A címe Don’t tell Mom. Ebben nem történnek túlságosan rendkívüli dolgok, igazság szerint végig az ikrek kapcsolata áll a középpontban. Az elején még gyerekek, fokozatosan nőnek fel és kerülnek egyre közelebb egymáshoz. A főszereplő Bill és Tom egyaránt, továbbá igen fontos karakter Simone is; nagy hangsúly van fektetve arra is, ő hogy éli meg Bill és Tom viszonyát. Népszerű ez a történet a THF-en, a negyedik legolvasottabb sztori.

Szóval ez lenne a három opció; kíváncsi lennék a véleményetekre. Arra meg még inkább, hogy egyáltalán van-e érdeklődés bármi iránt. Szóval légyszi, ha ezt elolvastátok, mindenképpen hagyjatok véleményt! :)

10 megjegyzés:

 1. Először is gratulálok az érettségidhez, nagyon ügyes vagy, sok sikert a továbbiakban is :)
  Másrészt pedig nagyon örülök, hogy visszatérsz a blogoláshoz, már igazán hiányzott az írásod. Remélem a TWCH ismét felélénkül és a projektünk is összejön :)
  Személy szerint nekem mind a 3 opció nagyon tetszik, különös az első, iszonyat régóta furdal a kíváncsiság, hogy mi lehet az ikrekkel. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :) Én is szívesen csinálnám mindet, de az elsőt szeretném leginkább :D Köszönöm, hogy írtál :)

   Törlés
 2. Én most gonosz leszek és csak a történetekre fogok orientálódni.
  Személyes sorrendem:1, 3, 2 (hogy mégse sorrendben legyen! XD )
  Amúgy még egyszer gratulálok! :D Ás remélem a projekt is összejön! ^^ (ezért nem kell elhatároznom magam ;) )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen a kommentedet; az elsőt mindenképp szeretném megcsinálni :D A projektben pedig én is reménykedem :)

   Törlés
 3. Hát igen, ez az év a nagy visszatérésekét :) Gratu az érettségidhez és további sok sikert az egyetemhez!!!
  Jók a tervek, várom a Jégbe zárva folytatását nagyon *-* Imádtam azt a történetet és hiányzik.
  A Don't tell mom-ot olvastam a thfiction.com-on pár éve, nagyon-nagyon-nagyon durva sztori, engem annak idején megrázott és zavarba hozott (pedig elvileg már nem nagyon történhet ilyen hehe) abszolut +18-as, sőt +++++18-as.
  A másik sztorit nem ismerem, de kíváncsian várom. Írj bármit,az csak jó lehet!!!!!
  A fészre való regisztráláson erősen agyalok, olyan jó lenne közétek tartozni ott is *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :) Örülök, ha kíváncsi vagy rá, remélem, be tudom fejezni :) Igen, a Don't tell Mom szerintem is egy elég durva sztori, és sok a felnőtt tartalom; emiatt tartanék tőle. De valószínűleg, ha belekezdenék, megpróbálnám a fordítópajtimat, Kaylinne-t is belevonni, hogy ne egyedül kelljen megbirkózni vele, hátha lenne neki újra kedve :) A Kaputt is tartalmaz felnőtt tartalmat, de nem olyan sokat, és abban nem is ezen van a legnagyobb hangsúly szerintem. :) Köszönöm a kommentet. :)

   Törlés
 4. (Sorrendben szeretnék mindent órni,hogy még veletlenűl se hagyjak ki valamit^^)
  First of all: gratulálok az érettségidhez, sok sikert a további tanulmányokhoz, csak így tovabb:)
  Másodszor: régóta olvasom a bologot és egyszerűen IMÁDOM (nem túlzok, komolyan mondom!) Alig várom a Jégbe zárva folytatását:Dd i'm soo excited^u^
  Harmadszor: nekem legjobban a Don't tell mum project tetszik a legjobban*o* régebben én is olvastam és hát..igen eleggé "durva" de egyben nagyon is asdhauanwixw*w* másképp nem igazán tudom leírn, bocsi^^" röviden: én annak a fordításnak örűlnek a legjobban^^
  Finally: a többi ötlet is nagyon tetszik, személy szetint mindegyiknek örülnék ^^
  oh és lenne egy kéresem^^" Betudnátok majd venni a facebook-os csoportotokba?^^
  előre is köszönöm és meg egyszer sok sikert a továbbiakhoz :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy írtál, és, hogy régóta olvasod a blogom! :) A Jégbe Zárva folytatása hamarosan jön :D a Don't tell momról pedig sajnos kiderült, hogy már fordítás alatt áll, így azt nagy valószínűséggel nem fogom hozni :/ De hamarosan jön a Recessional fordítása :D
   Természetesen nagyon szívesen bevennénk a csoportba! De mivel rejtettek vagyunk, így először meg kéne adnod hozzá a Facebook-nevedet. Ha gondolod, írd meg e-mailen: dorom_by@freemail.hu De persze akárhol megírhatod :)
   Köszönöm szépen a kommentet! :)

   Törlés
 5. Gratulálok az érettségihez! Nagyon örülök hogy visszatértél mert te vagy a kedvenc íróm. Nekem ez a két történet amit röviden bemutattál nagyon tetszik szivesen olvasnám a blogodon, valamint a jégbe zárva folytatásnak is nagyon örültem! ❤❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. köszönöm a kommentedet :) hogy milyen fordításokkal jövök a közeljövőben, még nem pontosan tudom, de a következő a Recessional lesz :)

   Törlés